Как се чисти хладилник?

Случва се хладилникът да има неприятна миризма, което води до неизбежната необходимост да се заемете с почистването му. Това налага да извадите всички продукти и да го почистите добре. За да предотвратите появата на лоша миризма,трябва да го поддържате чист и да не допускате дългото престояване на нетрайни хранителни продукти в него.

• Първото, което трябва да направите е освободите хладилника, за да можете да го почистите лесно и удобно.

• Ако имате лесно развалящи се продукти или негодни за консумация храни, изхвърлете ги. Същото трябва да направите и с продуктите, които не използвате често и държите в хладилника си от дълго време.

• За да почистите вътрешността на хладилника, използвайте кърпа потопена във воден разтвор с оцет или сода за хляб. След това почистете добре със сапунена вода, а след това с чиста вода. Не забравяйте да почистите гуменото уплътнение, разположено в тази част, където се затваря вратата на хладилника.

• Подредете добре хладилника си като поставите разделени месото, маслото и сирената, и поставете плодовете и зеленчуците отделно. Добре е да се съхранявате месото в долната част, с цел да се избегнат евентуалните капки кръв по рафтовете по-долу.

• Поставете в хладилника малък съд със сода за хляб, за да абсорбира излишната влага и да премахне всяка миризма.

След като завършите почистването, организирайте добре продуктите като поставите например поставете млякото, соковете и другите напитки на едно място, саламите и сирената – на друго място, което ще ви помогне да намирате всичко по-лесно. Постарайте се да почиствате вашия хладилник веднъж на две седмици или поне веднъж всеки месец. Това не само ще предотврати появата на лоша миризма, но и ще поддържате хладилника си винаги чист.

Публикувано в всичко останало с етикети . Постоянна връзка.